در بازدید روز گذشته اعضای شورای اسلامی شهر تهران از منطقه 11 ایجاد زیر ساخت های فرهنگی و ورزشی با هدف کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی در اولویت برنامه های چهار سال آتی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، نرگس معدنی پور عضو و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در نشستی که به منظور بررسی برنامه های منطقه 11 در حوزه اجتماعی و فرهنگی برگزار شد؛ با اشاره به قدمت این منطقه و وجود بافت تاریخی گفت: منطقه 11 نیازمند زیر ساخت های مختلف و توجه به نگهداشت فضاها و محتوای زیر ساخت هاست.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که سکونت تعداد زیادی از شهروندان سالمند، این منطقه را در ردیف 10 منطقه اول سکونت سالمندان قرار داده است؛ توجه به زیر ساخت های مورد نیاز را حائز اهمیت دانست و افزود: این موضوعات در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران بررسی خواهد شد و بر اساس تحقق برنامه پنج ساله سوم در بودجه سال 1401 دیده می شود.
او همچنین نگهداشت مجموعه های موجود فاقد کاربری، ایجاد زیر ساخت و تکمیل زیر ساخت های نیمه تمام، توجه به محتوا و کاربری زیر ساخت ها و نظارت به حسن اجرا، توجه به معضلات اجتماعی بوستان دانشجو، پیش گیری از آسیب های اجتماعی، پرداختن به موضوعات هنری و فرهنگی با محوریت خانواده، توجه به کارکردهای خانواده و ترویج سبک زندگی اسلامی _ ایرانی و بازنگری پروژه پهنه رودکی را از مهم ترین برنامه های حوزه اجتماعی و فرهنگی در منطقه 11 نام برد.
همچنین سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر این که تکمیل زیر ساخت های فرهنگی و ورزشی در محله ها اولویت این دوره مدیریت شهری است؛ گفت: منطقه 11 به تدریج در حال تبدیل به شب مردگی است و به همین دلیل باید به پهنه ها و تغییر کاربری ها و نیز ظرفیت منطقه برای ایجاد قطب گردشگری با هدف جلب رضایت مردم دقت شود.
زهرا شمس احسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این نشست با اشاره به چالش های منطقه 11 در حوزه آسیب های اجتماعی افزود: برنامه های منطقه باید متناظر با این چالش ها تنظیم شود و با توجه به سرانه پایین فضاهای ورزشی و فرهنگی در منطقه، انتظار می رود در کمترین زمان با بررسی علمی و ظرفیت سنجی، پیشنهادات در قالب یک برنامه عملیاتی برای توسعه کمی و کیفی زیر ساخت های اجتماعی و فرهنگی ارائه شود تا در سال های آتی نرخ کاهش این مسائل را داشته باشیم.
در این نشست سید محمد موسوی شهردار منطقه 11 نیز موضوعات فرهنگی و اجتماعی منطقه را متعدد و متنوع با ویژگی های خاص نسبت به سایر مناطق عنوان کرد و گفت: وجود مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، المان های خاص فرهنگی و هنری از جمله تالار وحدت و تئاتر شهر در شمال منطقه، بافت مذهبی در مرکز منطقه، وجود محله های کم برخوردار در جنوب منطقه ، وجود دو کلیسا ی مهم و ... ظرفیت های فرهنگی و چالش های متفاوتی را ایجاد کرده است.
بر اساس این گزارش روز گذشته بازدید میدانی اعضای کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با حضور نرگس معدنی پور ، سید احمد علوی و زهرا شمس احسان اعضای شورای اسلامی شهر تهران ، شهردار منطقه 11 و جمعی از مدیران منطقه از پروژه ها و ابنیه دارای کاربرد فرهنگی و اجتماعی انجام شد.
نوزدهمین رویداد طرح رصد در منطقه 19 با حضور شهردار منطقه، رئیس و نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران و نماینده این طرح در کمیسیون برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، در ابتدای این برنامه مسئولین حاضر بصورت میدانی از مسائل اساسی این منطقه در محلات شکوفه، خانی آباد، شریعتی، عبدل آباد، شهید کاظمی، نعمت آباد، بهمنیار، بوستان ولایت، خلازیر و کوره های آجرپزی بازدید کردند و پس از آن نیز طی نشستی در سوله مدیریت بوستان ولایت به بررسی مسائل احصاء شده در بازدید و مشکلات محلات پرداختند.
در این نشست که با حضور معاونین و مدیران شهرداری منطقه، شورایاران و نیز میزبانی از سرپرست ستاد شورایاری ها و جمعی از معتمدین و نخبگان محلات برگزار شد، محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه سالگرد شهادت سردار دلها، بر مسئولیت پذیری و اخلاص در خدمت به شهروندان با الگوگیری از این شهید بزرگوار تأکید و اظهار کرد: طرح رصد گامی مهم برای احصاء مسائل مناطق، تسریع در رسیدگی و کسب رضایت شهروندان محسوب می شود که به منظور حل این مشکلات درصدد هستیم آن ها را در اولویت تأمین اعتبار در پیش بینی بودجه سال آینده، قرار دهیم.
او وجود برخی از پتانسیل های منطقه همچون بوستان ولایت و کوره های آجرپزی را فرصتی برای سرمایه گذاری دانست و خواستار استفاده بهینه از این ظرفیت ها برای رفاه حال شهروندان منطقه شد.
میثم مظفر نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به لزوم انجام کارهای بنیادی در مناطق جنوبی در راستای توسعه یافتگی این مناطق اظهار کرد: به همین منظور می توانیم با بازنگری در طرح تفصیلی و قوانین شهرسازی و نیز ایجاد تغییرات در پهنه بندی ها به حل مسائل موجود کمک کنیم که نتیجه این اقدام تبدیل منطقه 19 به پایلوت کارگاه تحول زندگی در شهر خواهد بود.
او به توجه ویژه شهردار تهران به مناطق جنوبی در بودجه سال 1401 اشاره کرد و افزود: با توجه به فرصت های سرمایه گذاری منطقه 19 درصدد هستیم تا با نگاه حمایتی به این منطقه در راستای تحقق عدالت اجتماعی و توسعه آن گام برداریم.
مهدی هدایت شهردار منطقه در ادامه این جلسه به موضوعات عمده این منطقه شامل مسائل مربوط به موقوفه مروی، کوره های آجرپزی، خلازیر و بازتعریف بوستان ولایت پرداخت و خاطرنشان کرد: اقتصادی کردن و ساخت و ساز در این منطقه با توجه به وجود بافت های فرسوده و ریزدانگی در اولویت پیگیری و اقدامات اجرایی قرار دارد.
او احداث بیمارستان را از دیگر موضوعات اساسی و مطالبه عمومی شهروندان این منطقه عنوان و بیان کرد: در همین راستا نیز زمین مناسبی به اجرای این پروژه اختصاص یافته که بزودی با موافقت شهردار تهران به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده می شود.
طی این جلسه نخبگان، شورایاران و مدیران محلات منطقه نیز به طرح درخواست ها و مطالبات عمومی محلات خود پرداختند و خواستار مساعدت برای رفع آن ها شدند.
نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه از آمادگی کامل این شرکت برای خدمات رسانی به شرکت کنندگان در مراسم دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی خبر داد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اموربینالملل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، مهدی شایسته اصل ضمن گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: شرکتبهره برداری متروی تهران و حومه برای ارائه خدمات حداکثری جهت رفاه حال شهروندان و شرکت کنندگان در مراسم دومین سالگرد شهادت آن شهید والامقام، بهدلیل قرارگرفتن ایستگاه مصلی امام خمینی (ره) در خط یک و ایستگاه شهید بهشتی در خطوط یک و سه متروی تهران، در ضلع شمال و جنوب مصلی امام خمینی (ره) تهران، با استفاده از تمامی امکانات و حداکثر توان و ظرفیت خدمات رسانی میکند.
وی تصریح کرد: ضمن تقویت خدمات رسانی در این خطوط و ایستگاههای منتهی به محل برگزاری مراسم، در صورت نیازقطارهای فوقالعاده نیز اعزام خواهد شد.
گفتنی است مراسم دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی روز دوشنبه ۱۳ دیماه از ساعت ۱۴ در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برگزار میشود.
به میزبانی شهرداری منطقه 21 و حضور شهردار و مدیران منطقه، سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران و فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی نشست هم اندیشی زنان کارآفرین در منطقه صنعت و سکونت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۲۱، حسین کاشانی پور شهردار منطقه در ابتدای این مراسم گفت: حضور نمایندگان محترم مجلس و شورای شهر در برنامه امروز ما، به نوعی پاسخگویی عملی آنان به اعتماد و مطالبات بحق شما بانوان و کارآفرینان گرانقدر است.
شهردار منطقه۲۱ تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران به بانوان هویتی ممتاز در سطح جامعه بخشیده است. در هیچ کجای دنیا زنان را به این درجه از کرامت و بزرگی نمیبینیم. این مهم برخواسته از مکتب ماست. مکتبی که بهشت را زیر پای مادران معرفی می کند.
کاشانی پور اظهار داشت: دین اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) را الگویی تمام عیار؛ نه تنها برای بانوان بلکه برای تمام بشریت معرفی می کند. مکتب اسلام، بن مایه تمدن ماست.
وی ادامه داد: سه تفاوت اصلی میان تمدن غربی با تمدن اسلامی وجود دارد؛ در تمدن غربی، علم به صورت مطلق جستجو می شود، اما در تمدن اسلامی علم همراه با اخلاقیات است. در تمدن غرب مادیات به صورت مطلق مورد نظر است، ولی در تمدن اسلامی مادیات توأم با دیانت و معنویت است؛ در تمدن مغرب زمین سیاست به صورت مشخص برای کسب قدرت دنبال می شود و عدالت سوز است اما در تمدن اسلام سیاست توأم با عدالت است.
شهردار منطقه۲۱ تاکید کرد: همین سه اصل ذکر شده، جایگاهی خاص را برای انسان قائل شده است. بانوان فعال در جامعه امروز، علاوه بر مسئولیت های خانوادگی؛ رسالت اجتماعی خود را نیز ایفا می کند.
مقام مسئول مدیریت شهری منطقه۲۱ یادآور شد: جهت گیری در دوره فعلی مدیریت شهر بر این است تا تهران را شهری آباد و پیشرو و شهروندان تهرانی را مکرم و برخوردار ببینیم. به امید خدا تلاش ها بر این معطوف شده تا ضمن احساس وظیفه برای جهش تولید در زمینه مانع زدائی و پشتیبانی، نسبت به مجموعه های تولیدی منطقه۲۱ و سرانه های موجود آن، در سطح شهر تهران نمونه باشد.
وی تصریح کرد: شهروندان فهیم منطقه۲۱؛ آلودگی هوا و ترافیک ناشی از استقرار صنایع را تحمل می کنند، شایسته نیست که با وجود این ظرفیت، بیکاری در این بخش از شهر مشاهده شود. صنایع و کارخانجات باید در راستای تولید اشتغال از جوانان بومی منطقه۲۱ بهره ببرند.
کاشانی پور با اشاره به نقش مهم بانوان در اشاعه موضوعات فرهنگی گفت: معتقدم هرحرکتی سازنده ای با محوریت زنان شدنی است مثلاً در مبحث تفکیک پسماند از مبدا، حتما از ظرفیت بانوان خانه دار به منظور فرهنگسازی و جا افتادن فرهنگ خوب تفکیک پسماندها از منازل میتوان بهره برد.
همچنین سوده نجفی، عضور هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم اظهار داشت: وجود بیش از ۱۷۰ کارخانه در منطقه ۲۱ ، در کنار برکاتی که برای صنعت کشور دارد، منجر به زمینه سازی بروز آسیبهای اجتماعی در منطقه نیز شده است و همچنین عرصههای باز رها شده، نسبت به برخی مناطق دیگر نقاط بی دفاع شهری بیشتری را ایجاد می کند.
وی با اشاره به پرسش یکی از فعالین در حوزه کارآفرینی اجتماعی در خصوص شرایط زنان سرپرست خانوار ادامه داد: در بعد حمایت از بانوان سرپرست خانوار، ستادهای توانمندسازی را ارتقاء خواهیم داد. اعتقادمان بر این است که شهرداری نهادی اجتماعی بوده و متولی توانمندسازی بانوان است تا رشد و توسعه پایدار رقم بخورد.
نجفی تاکید کرد: در کمیته سلامت شورای شهر تهران به دنبال پیگیری موارد مرتبط با ارتقاء سطح سلامت بانوان در سه بعد جسمی، اجتماعی و روانی هستیم. در حوزه توانیابان نیز اقداماتی مانند مناسب سازی معابر، اماکن عمومی و بوستان ها در دستور کار جدی بودجه سال ۱۴۰۱ است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین افزود: در تمام کشورهای توسعه یافته؛ سازمانهای مردم نهاد و خیریه ها در کنار دولت و شهرداری ها در حال خدمت رسانی هستند. از تمامی افرادی که خواهان کمک رسانی در تمامی طبقه بندیهای مدنظر باشند به گرمی استقبال میکنیم.
وی افزود: در دوره فعلی مدیریت شهری ورزش همگانی و پویش دوشنبه های ورزشی مورد تاکید است؛ شهردار محترم پایتخت این نوید را به بانوان دادند تا بوستانهای مخصوص بانوان و یا فضاهایی منحصر به حضور بانوان در بوستانهای فعلی تعبیه شود.
فاطمه قاسم پور نماینده مجلس و رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه اقدامات بسیار خوبی در حوزه زنان توسط شهرداری تهران رقم خورده، گفت: در زمینه ایجاد زیرساخت های مناسب جهت توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار و همچنین توجه به بانوان آسیبپذیر در شهرداری تهران اقدامات خوبی صورت گرفته که تقریبا تمامی آنها هم اکنون نیازمند تقویت و احیاء هستند.
وی افزود: بحمدلله طی رایزنی ها و جلساتی که هم با شورای شهر و هم مجموعه با مدیریت شهری چه در سطح ستادی و اداره کل امور بانوان چه در سطح مناطق داشتهایم، همت و اراده ایجاد تغییرات و بهسازی ها در بین مدیران دیده می شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از ابتدایی ترین درخواستهای بانوان منطقه۲۱ ایجاد بازارچه است که پیگیری ایجاد این بازارچه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است، در این برنامه مدیران شهری و کشوری حاضر به سوالات و درخواست های شهروندان پاسخ دادند و تصمیمات لازم در خصوص تشکیل مجمع زنان کارآفرین در منطقه21 اتخاذ شد.
شهردار منطقه 19 از شناسایی واحدهای صنفی مزاحم و اجرای رأی بند 20 در راستای ساماندهی آن ها خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهدی هدایت شهردار منطقه با بیان اینکه واحدهای صنفی مزاحم و آلاینده به دلایلی همچون آلودگی های صوتی، آب و هوا باعث تخریب محیط زیست و سلب آرامش شهروندان می شوند خاطرنشان کرد: در همین راستا طی فعالیت های اجرایی در حوزه ساماندهی این منطقه، 12 واحد صنفی مزاحم در خیابان میعاد شمالی شناسایی شده و در پی اجرای رأی بند 20 تغییر شغل دادند.
به گفته او این واحدها در زمینه بافندگی، میوه فروشی، تراشکاری، فروش مواد غذایی و... فعال بودند.
هدایت همچنین به فعالیت 2 کارواش مزاحم در خیابان های شهید صمدی و ماهان اشاره کرد و افزود: به منظور رفع مزاحمت این کارواش ها در حال اخذ رأی بند 20 مبنی بر تعطیلی آن ها هستیم.
شهردار منطقه در ادامه با اشاره به انجام بازدیدهای میدانی و تشکیل پرونده بند 20 مشمول آرای تمهیدات برای واحدهای خدمات خودرویی گفت: اکثر این واحدها در خیابان نیکوبین مشغول کار هستند و در همین راستا نیز تاکنون 40 مورد بازدید برای تشکیل پرونده بند 20 انجام شده است.
همچنین به منظور ساماندهی نمایشگاه داران بلوار شکوفه و واحدهای تولید پوشاک در خیابان نیایش شمالی، 18 مورد رأی بند 20 مبنی بر تعطیلی به متصدیان این مشاغل ابلاغ شد.